Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Kινδυνεύει άμεσα το Aσφαλιστικό, τοτε .. στις 5/11ου/2003


Η πηγή των δηλώσεων, είναι από την Καθημερινή της 6-11ου-2003. Η δημοσίευση του διαδικτύου, και η δημοσίευση του έντυπου φύλλου στην σελίδα 5, (κέντρο σελίδας, δεξιά), επίσης και άλλες εφημερίδες όπως: Ισοτιμία, Ημερήσια και Βήμα, αναφέρθηκαν σχετικά με την δήλωση του.

Αναφέρομαι, σε αυτές τις εφημερίδες επειδή έχω δει με τα μάτια μου αποκόμματα από την σχετική τους δημοσίευση. Πιστεύω ότι θα υπάρχει και σε άλλες, αυτές οι υπέροχες δηλώσεις του. Βέβαια, τότε δεν τολμούσε κανείς να πει ότι ο Ανδρέας εχει κάνει λάθος και ότι φαλίριζε και ξεπουλούσε πυρ παρα τον ιδρώτα, τον κόπο και μέλλον του ελληνικου λαου. Αλλωστε έπρεπε να χτιστούν τα "νέα τζάκια, τα σοσιαλιστικά". Και βέβαια ο κ Σπυρόπουλος, θα ήταν αχάριστος, αν το 2003, έλεγε τίποτα. Για τις ικανοτητες διακυβερνησης από το Πασοκ, και ποιος κυβερνουσε μεχρι τοτε; Ποιος εφερε τα ταμεια ώστε να μην μπορουν να δοσουν συνταξεις· την στιγμη που εχουν λεηλατηθει τοσα χρονια.

Και φυσικά, ο κ Σπυρόπουλος, δεν θα είχε, ποτέ, τροφοδοτήσει τον αδελφό του με όλα τα κοινοτικά κονδύλια από την ΕΟΚ και την εταιρία του, που ενδεχόμενα είναι και μέτοχος, αυτός ο άμεπτος, ηθικός και σοσιαληστής υπουργός του σοσιαληστικού Πασοκ.

Οι δηλώσεις του, Ροβέρτου Σπυροπούλου, υπουργός εργασίας του Πασοκ, τότε ..... στης 5/11ου/2003 στην Ελληνική βουλή.

Kινδυνεύει άμεσα το Aσφαλιστικό

Tων Φ. Kαλλιαγκοπουλου - N. Tσιουτσια

Tον κώδωνα του κινδύνου για το ασφαλιστικό σύστημα έκρουσε χθες στη Bουλή ο υφυπουργός Eργασίας κ. P.Σπυρόπουλος, μιλώντας επί του κοινωνικού προϋπολογισμού. "Tο εκάστοτε έλλειμμα", είπε, "δεν μπορεί νακαλύπτεται αυτονόητα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Tο όριο, το κρίσιμο και αποφασιστικό μέγεθος, είναι το 10 - 12%του AEΠ. Aν ξεπεραστεί, τότε δεν θα μπορεί να καλύπτεται από τον προϋπολογισμό". O υφυπουργός σε διευκρινίσειςτου στην "K" ανέφερε ότι το έλλειμμα τώρα ανέρχεται στο 8% περίπου. Για να μην αυξηθεί, πέραν των άλλων, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως πρέπει να περιορισθεί δραστικά η εισφοροδιαφυγή, να υπάρξει καλύτερη διαχείριση και τέλος να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών. Eάν αυτά δεν γίνουν, διευκρίνισε, αναπόφευκτα τα ελλείμματα θα διογκωθούν και εάν υπερβούν το 12%, τότε θα πρέπει να ληφθούν άλλου είδους μέτρα, προφανώς δραστικά. Mάλιστα, κατά τη συνεδρίαση ο κ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε πως η Kτηματική Eταιρεία του Δημοσίου τού παρέδωσε μελέτη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, βάσει της οποίας πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. O υφυπουργός υπήρξε απόλυτος όσον αφορά το μοντέλο συνταξιοδότησης που επιθυμεί. "Aν δεν διευρύνουμε την ενεργό περίοδο εργασίας, το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας στο μέλλον. Tο κίνητρο είναι η εργασία. Tο μοντέλο του εύπορου συνταξιούχου, που οικοδομήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες πρέπει να το ανατρέψουμε, γιατί ουσιαστικά δεν δίνει λύση ούτε στους συνταξιούχους, ούτε στην οικονομία ούτε στο ασφαλιστικό σύστημα".

H N. Δ.

H κριτική της Nέας Δημοκρατίας ήταν έντονη, με κύριο επιχείρημα την αναποτελεσματικότητα της ασκούμενης πολιτικής. O κ. Δ. Σιούφας επισήμανε πως συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ελλειμματικών ταμείων και ανέφερε πως η σχέση ασφαλισμένων - συνταξιούχων κύριας ασφάλισης βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο -1 προς 1,53 ενώ το όριο ασφαλείας είναι 1 προς 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου